Chlebová polievka s rascou

Táto polievka sa varila, keď neboli peniaze na mäso a bolo veľa práce na poli. Je jednoduchá ale dobre zasýti. Ja ju varievam, keď nechcem vyhodiť starý obschnutý chlieb.

Suroviny:
  • 1 lyžica masti alebo oleja
  • 1 lyžica celej rasce
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 2 lyžice hladkej múky (môže byť aj bezlepková)
  • 3 krajce starého chleba (môže byť aj bezlepkový)
  • 2 zemiaky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vajce
  • nasekaná petržlenová vňať
Postup:
  • v hrnci pražíme na tuku rascu kým nezačne voňať
  • potom ju poprášime paprikou, múkou a zalejeme vodou
  • pridáme natrhaný chlieb, ošúpané a nakrájané zemiaky
  • dochutíme soľou a korením
  • varíme cca. 25 minút
  • keď sú zemiaky uvarené, polievku zahustíme rozšľahaným vajcom
  • môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami 

Komentáre

Obľúbené príspevky