Chlebová polievka s rascou
Táto polievka sa varila, keď neboli peniaze na mäso a bolo veľa práce na poli. Je jednoduchá ale dobre zasýti. Ja ju varievam, keď nechcem vyhodiť starý obschnutý chlieb.
Suroviny:
Suroviny:
- 1 lyžica masti alebo oleja
- 1 lyžica celej rasce
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 2 lyžice hladkej múky (môže byť aj bezlepková)
- 3 krajce starého chleba (môže byť aj bezlepkový)
- 2 zemiaky
- soľ
- mleté čierne korenie
- vajce
- nasekaná petržlenová vňať
Postup:
- v hrnci pražíme na tuku rascu kým nezačne voňať
- potom ju poprášime paprikou, múkou a zalejeme vodou
- pridáme natrhaný chlieb, ošúpané a nakrájané zemiaky
- dochutíme soľou a korením
- varíme cca. 25 minút
- keď sú zemiaky uvarené, polievku zahustíme rozšľahaným vajcom
- môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami
Komentáre
Zverejnenie komentára