Zapekaný karfiol s parmezánom

Čo potrebujeme?
  • 1 hlava karfiolu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 g strúhanky (obyčajná alebo bezlepková)
  • 1 lyžička granulovaného cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 70 g strúhaného parmezánu 
Ako postupujeme?
  • karfiol očistíme a nakrájame na cca. 3 cm veľké hlavičky
  • v mise premiešame karfiol s olejom, aby bol rovnomerne omastený
  • posypeme ho strúhankou, cesnakom, soľou a parmezánom
  • všetko dobre premiešame, aby boli hlavičky rovnomerne obalené
  • pečieme cca. 30 minút v predohriatej rúre na 180°C
  • podávať môžeme ako hlavné jedlo alebo prílohu  
  • tento recept sa dá obmeniť a namiesto karfiolu je možné použiť aj brokolicu, alebo inú zeleninu 

Komentáre

Obľúbené príspevky