Zapekaný karfiol s parmezánom
Čo potrebujeme?
- 1 hlava karfiolu
- 2 lyžice olivového oleja
- 100 g strúhanky (obyčajná alebo bezlepková)
- 1 lyžička granulovaného cesnaku
- 1/2 lyžičky soli
- 70 g strúhaného parmezánu
- karfiol očistíme a nakrájame na cca. 3 cm veľké hlavičky
- v mise premiešame karfiol s olejom, aby bol rovnomerne omastený
- posypeme ho strúhankou, cesnakom, soľou a parmezánom
- všetko dobre premiešame, aby boli hlavičky rovnomerne obalené
- pečieme cca. 30 minút v predohriatej rúre na 180°C
- podávať môžeme ako hlavné jedlo alebo prílohu
- tento recept sa dá obmeniť a namiesto karfiolu je možné použiť aj brokolicu, alebo inú zeleninu
Komentáre
Zverejnenie komentára