Domáce celozrnné rohlíky

Čo potrebujeme?

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky hladkej
  • 250 g špaldovej polohrubej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 250 ml vlažnej vody
  • lyžička cukru
  • lyžička soli
  • 3 lyžice roztopeného masla
Ako postupujeme?

  • v mise zmiešame suché suroviny, potom do stredu nalejeme vodu a maslo
  • droždie rozdrobíme a pridáme do vody
  • vypracujeme cesto, ktoré hnetieme 10 minút
  • necháme ho kysnúť 30 minút
  • potom cesto znova miesime, vytvarujeme obdĺžnik a dva krát preložíme
  • necháme odpočívať 30 minút
  • znova cesto hnetieme a preložíme tak ako predtým
  • necháme odpočívať 30 minút
  • potom cesto rozdelíme na dve časti a necháme podkysnúť 5 minút
  • každú polovicu rozdelíme ešte na 4 časti, takže nám vznikne 8 kúskov
  • každý kus cesta vytvarujeme do trojuholníku a vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm
  • každý trojuholník zrolujeme do rohlíku, rolujeme od spodnej širšej strany
  • rohlíky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie
  • potrieme ich vodou a necháme kysnúť 15 minút
  • rúru vyhrejeme na 250°C a rohlíky pečieme cca 10-15 minút kým nezačnú zlatnúť 


Komentáre

Obľúbené príspevky