Domáce celozrnné rohlíky
Čo potrebujeme?
- 250 g celozrnnej špaldovej múky hladkej
- 250 g špaldovej polohrubej múky
- 20 g čerstvého droždia
- 250 ml vlažnej vody
- lyžička cukru
- lyžička soli
- 3 lyžice roztopeného masla
Ako postupujeme?
- v mise zmiešame suché suroviny, potom do stredu nalejeme vodu a maslo
- droždie rozdrobíme a pridáme do vody
- vypracujeme cesto, ktoré hnetieme 10 minút
- necháme ho kysnúť 30 minút
- potom cesto znova miesime, vytvarujeme obdĺžnik a dva krát preložíme
- necháme odpočívať 30 minút
- znova cesto hnetieme a preložíme tak ako predtým
- necháme odpočívať 30 minút
- potom cesto rozdelíme na dve časti a necháme podkysnúť 5 minút
- každú polovicu rozdelíme ešte na 4 časti, takže nám vznikne 8 kúskov
- každý kus cesta vytvarujeme do trojuholníku a vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm
- každý trojuholník zrolujeme do rohlíku, rolujeme od spodnej širšej strany
- rohlíky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie
- potrieme ich vodou a necháme kysnúť 15 minút
- rúru vyhrejeme na 250°C a rohlíky pečieme cca 10-15 minút kým nezačnú zlatnúť
Komentáre
Zverejnenie komentára