Spenatsoppa - špenátová polievka

Táto polievka je podľa švédskeho receptu z roku 1911. 

Potrebujeme:

  • 250 g špenátových listov
  • 2 lyžice masla
  • 4 lyžice múky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 vaječné žĺtky
  • chlebové krutóny
Postup:
  • špenátové listy umyjeme a nakrájame na malé kúsky
  • v hrnci roztopíme maslo a pražíme na ňom špenát
  • pridáme múku a dobre zamiešame
  • pridáme vriaci vývar a varíme
  • prilejeme smotanu, premiešame a necháme variť 10 minút
  • v miske rozšľaháme vaječné žĺtky a zamiešame do vriacej polievky
  • odstavíme a podávame s opečenými chlebovými kúskami



Komentáre

Obľúbené príspevky