Spenatsoppa - špenátová polievka
Táto polievka je podľa švédskeho receptu z roku 1911.
Potrebujeme:
Potrebujeme:
- 250 g špenátových listov
- 2 lyžice masla
- 4 lyžice múky
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 250 ml smotany na varenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 vaječné žĺtky
- chlebové krutóny
Postup:
- špenátové listy umyjeme a nakrájame na malé kúsky
- v hrnci roztopíme maslo a pražíme na ňom špenát
- pridáme múku a dobre zamiešame
- pridáme vriaci vývar a varíme
- prilejeme smotanu, premiešame a necháme variť 10 minút
- v miske rozšľaháme vaječné žĺtky a zamiešame do vriacej polievky
- odstavíme a podávame s opečenými chlebovými kúskami
Komentáre
Zverejnenie komentára