Casserole s lasagnami

Čo potrebujeme?
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 zelenú papriku
  • 2 mesiačiky cesnaku
  • 250 g sekaných rajčín
  • 250 g rajčinového pretlaku
  • 250 g tempehu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sušených čili vločiek
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g cestovín na lasagne
Ako postupujeme?
  • v hrnci rozohrejeme olej
  • na oleji opekáme nasekanú cibuľu, nakrájanú papriku a pretlačený cesnak
  • pridáme na kocky nakrájaný tempeh
  • ochutíme soľou, cukrom a koreninami, dobre premiešame
  • pridáme rajčiny a pretlak, následne vmiešame vývar
  • lasagne nalámeme na menšie kúsky a pridáme ich do hrnca
  • na miernom ohni varíme a často miešame, aby sa nám lasagne nepripaľovali na dne hrnca
  • cca. po 20 minútach je jedlo hotové a môžeme ho podávať

Komentáre

Obľúbené príspevky