Ryžové slíže so šošovicou

Suroviny:
  • 200 g ryžových slížov 
  • 200 g šošovice
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžičky oleja
  • 100 ml rastlinnej smotany
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka mletej rasce a kari korenia
Postup:
  • uvaríme šošovic, ktorú sme predtým namočili do vody
  • mrkvu a cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji
  • pridáme rastlinnú smotanu a keď zelenina zmäkne pridáme hotovú šošovicu
  • zmes dochutíme koreninami
  • medzitým si podľa návodu v osolenej vode uvaríme ryžové slíže
  • uvarené cestoviny zlejeme a zamiešame so šošovicou
  • podávať môžeme teplé ale aj vychladnuté

Komentáre

Obľúbené príspevky