Raggmunk - zemiakové lievance s mrkvou a brusnicami

Čo potrebujeme?
  • 200 g hladkej múky
  • 400 ml plnotučného mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 600 g zemiakov
  • 2 mrkvy
  • olej na vyprážanie
  • brusnicový džem
Ako postupujeme?
  • rúru predhrejeme na 150°C
  • v mise zmiešame múky, mlieko a vajcia a šľaháme do hladka
  • pridáme ošúpané a nahrubo nastrúhané zemiaky
  • dobre zapracujeme do cesta a pridáme ošúpanú a nastrúhanú mrkvu
  • dochutíme soľou a korením
  • rozohremeje olej na panvici 
  • na rozpálenú panvicu vložíme cesto, 1-2 lyžice podľa veľkosti
  • smažíme cca 1 minútu z každej strany alebo pokiaľ nechytia zlatú farbu
  • hotové placky udržujeme v teple v vo vyhriatej rúre dokým neminieme všetko cesto
  • zatiaľ sa lepšie prepečú a zemiaky zmäknú
  • servírujeme s brusnicovým džemom

Komentáre

Obľúbené príspevky