Čokoládovo-makový rez s amarantom
Ingrediencie:
- 100 g horkej bio čokolády (raw, vegan)
- 3 lyžice kokosového oleja
- 3 lyžice mletého maku
- 5 lyžíc mletých mandlí
- hrsť arašidov alebo iných orechov podľa chuti
- vanilková esencia
- 3 lyžice amarantových pufovaných guličiek
- roztopíme olej a pridáme čokoládu aby sa roztopila
- pridáme pár kvapiek vanilkovej esencie
- zahusťujeme postupne makom mandľami a orechmi
- sypeme amarantové guličky pokiaľ sa nám nevytvorí pevná kaša
- zmes nalejeme do formy, posypeme mletými mandľami a necháme vychladnúť
- vychladnutú formu so zmesou následne uložíme do chladničky na minimálne dve hodiny
- po stuhnutí nakrájame a podávame buď studenšie a tvrdšie alebo zmäknuté izbovej teploty
Komentáre
Zverejnenie komentára