Čokoládovo-makový rez s amarantom

Ingrediencie:
  • 100 g horkej bio čokolády (raw, vegan)
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 3 lyžice mletého maku
  • 5 lyžíc mletých mandlí
  • hrsť arašidov alebo iných orechov podľa chuti
  • vanilková esencia
  • 3 lyžice amarantových pufovaných guličiek
Postup:
  • roztopíme olej a pridáme čokoládu aby sa roztopila
  • pridáme pár kvapiek vanilkovej esencie
  • zahusťujeme postupne makom mandľami a orechmi
  • sypeme amarantové guličky pokiaľ sa nám nevytvorí pevná kaša
  • zmes nalejeme do formy, posypeme mletými mandľami a necháme vychladnúť
  • vychladnutú formu so zmesou následne uložíme do chladničky na minimálne dve hodiny
  • po stuhnutí nakrájame a podávame buď studenšie a tvrdšie alebo zmäknuté izbovej teploty



Komentáre

Obľúbené príspevky