Kakaové kengury
Čo potrebujeme?
- 320 g hladkej špaldovej múky
- 250 g masla
- 100 g trstinového cukru
- 30 g kakaa
- 2 vajcia
- 1 lyžička mletého muškátového orechu
- 2 lyžičky perníkového korenia
- maslo necháme zmäknúť
- vajcia vyšľaháme s cukrom
- do vyšľahaných vajec preosievame múku a kakao
- pridáme muškátových orech a perníkovej korenie a celú zmes dobre premiešame
- zmäknuté maslo rozkrájame na menšie kusy a zapracujeme ho do cesta
- cesto vyformujeme do gule, prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky na hodinu
- po hodine cesto vytiahneme a na pomúčenej podložke ho vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm
- vykrojené keksíky pečieme pri 190°C cca. 5-8 minút podľa veľkosti a tvaru
Komentáre
Zverejnenie komentára