Kakaové kengury

Čo potrebujeme?
  • 320 g hladkej špaldovej múky
  • 250 g masla
  • 100 g trstinového cukru
  • 30 g kakaa
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička mletého muškátového orechu
  • 2 lyžičky perníkového korenia
Ako postupujeme?
  • maslo necháme zmäknúť
  • vajcia vyšľaháme s cukrom
  • do vyšľahaných vajec preosievame múku a kakao
  • pridáme muškátových orech a perníkovej korenie a celú zmes dobre premiešame
  • zmäknuté maslo rozkrájame na menšie kusy a zapracujeme ho do cesta
  • cesto vyformujeme do gule, prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky na hodinu
  • po hodine cesto vytiahneme a na pomúčenej podložke ho vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm
  • vykrojené keksíky pečieme pri 190°C cca. 5-8 minút podľa veľkosti a tvaru

Komentáre

Obľúbené príspevky