Polievka z pečeného baklažánu
Čo potrebujeme?
- 1 veľký baklažán alebo dva malé
- 3 lyžičky olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 mesiačik cesnaku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 350 g sekaných paradajok
- 2 lyžice čerstvej bazalky
- 2 lyžice čerstvého tymiánu
- 1 lyžička čili korenia
- 200 ml suchého červeného vína
- 1 kocka bujónu
- soľ a mleté čierne korenie
Ako postupujeme?
- nastavíme rúru na 225°C
- polejeme baklažán olejom a soľou
- zapekáme ho 40 minút
- nakrájame cibuľu a bylinky, upečený baklažán ošúpeme a nakrájame
- do hrnca nalejeme olej a na strednom ohni pražíme cibuľu do zlata
- potom pridáme roztlačený cesnak
- primiešame nasekané bylinky, pretlak a korenie a dobre zamiešame
- nalejeme víno a necháme ho zredukovať na polovicu
- pridáme 500 ml vody, baklažán, paradajky a bujón
- varíme cca. 15 minút, dochutíme soľou a všetko rozmixujeme do krémova
Komentáre
Zverejnenie komentára