Polievka z pečeného baklažánu

Čo potrebujeme?
  • 1 veľký baklažán alebo dva malé
  • 3 lyžičky olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 mesiačik cesnaku
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 350 g sekaných paradajok
  • 2 lyžice čerstvej bazalky
  • 2 lyžice čerstvého tymiánu
  • 1 lyžička čili korenia
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 1 kocka bujónu
  • soľ a mleté čierne korenie
Ako postupujeme?
  • nastavíme rúru na 225°C
  • polejeme baklažán olejom a soľou
  • zapekáme ho 40 minút
  • nakrájame cibuľu a bylinky, upečený baklažán ošúpeme a nakrájame
  • do hrnca nalejeme olej a na strednom ohni pražíme cibuľu do zlata
  • potom pridáme roztlačený cesnak 
  • primiešame nasekané bylinky, pretlak a korenie a dobre zamiešame
  • nalejeme víno a necháme ho zredukovať na polovicu
  • pridáme 500 ml vody, baklažán, paradajky a bujón
  • varíme cca. 15 minút, dochutíme soľou a všetko rozmixujeme do krémova 

Komentáre

Obľúbené príspevky