Tekvicová polievka s jablkami
Čo potrebujeme?
- 700 g tekvice Hokkaido
- 1 malá cibuľa
- 1 zemiak
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1 vetvička rozmarínu
- 1/2 čerstvej čili papričky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- soľ
- 600 ml kokosového mlieka
- 1 lyžičku mletej kurkumy
- 2 veľké jablká
- 1 malá cibuľa
- hrsť tekvicových jadierok
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžičky cukru
Ako postupujeme?
- tekvicu očistíme, rozkrojíme a lyžicou vyškrabeme semená
- dužinu so šupkou nakrájame na 2 cm kocky
- cibuľu ošúpeme a rozštvrtíme
- zemiaky, mrkvu a petržlen ošúpeme a nakrájame na kúsky
- rozmarín umyjeme a otrháme ihličky
- čili umyjeme, rozkrojíme, vyberieme semená a nakrájame nadrobno
- vo veľkom hrnci rozpálime olej a prísady asi 5 minút restujeme na strednom plameni
- všetko zalejeme 1250 ml vody, pridíme soľ a privedieme k varu
- pod pokličkou varíme asi 20 minút
- zatiaľ si pripravíme ozdobu polievky
- jablká rozštvrtíme zbavíme jadierok, nakrájame na kocky
- cibuľu ošúpeme na nakrájame nadrobno
- v panvici rozohrejeme olej, pridáme jablká s cibuľou a tekvicové semiačka
- posypeme cukrom a necháme asi 1 minútu skaramelizovať
- podlejeme 2 lyžicami vody a chvíľu podusíme
Komentáre
Zverejnenie komentára