Tekvicová polievka s jablkami

Čo potrebujeme? 

  • 700 g tekvice Hokkaido
  • 1 malá cibuľa
  • 1 zemiak
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen 
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1/2 čerstvej čili papričky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • soľ
  • 600 ml kokosového mlieka
  • 1 lyžičku mletej kurkumy
  • 2 veľké jablká
  • 1 malá cibuľa
  • hrsť tekvicových jadierok
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžičky cukru
Ako postupujeme?
  • tekvicu očistíme, rozkrojíme a lyžicou vyškrabeme semená
  • dužinu so šupkou nakrájame na 2 cm kocky
  • cibuľu ošúpeme a rozštvrtíme
  • zemiaky, mrkvu a petržlen ošúpeme a nakrájame na kúsky
  • rozmarín umyjeme a otrháme ihličky
  • čili umyjeme, rozkrojíme, vyberieme semená a nakrájame nadrobno
  • vo veľkom hrnci rozpálime olej a prísady asi 5 minút restujeme na strednom plameni
  • všetko zalejeme 1250 ml vody, pridíme soľ a privedieme k varu
  • pod pokličkou varíme asi 20 minút 
  • zatiaľ si pripravíme ozdobu polievky
  • jablká rozštvrtíme zbavíme jadierok, nakrájame na kocky
  • cibuľu ošúpeme na nakrájame nadrobno
  • v panvici rozohrejeme olej, pridáme jablká s cibuľou a tekvicové semiačka
  • posypeme cukrom a necháme asi 1 minútu skaramelizovať
  • podlejeme 2 lyžicami vody a chvíľu podusíme
  • do polievky pridáme kokosové mlieko a kurkumu
  • odstavíme a rozmixujeme, znovu osolíme
  • podávame s jablkovou zmesou 

Komentáre

Obľúbené príspevky