"Oškvarková" nátierka z tempehu

Čo potrebujeme?
  • 210 g údeného tempehu (výrobok z fermentovanej sóje) 
  • 2 vajcia
  • 50 g masla alebo rastlinného margarínu
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžica kečupu
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • olej
Ako postupujeme?
  • tempeh nakrájame na drobné kocky alebo hranolčeky a na oleji pražíme ako keby to bola slanina
  • medzitým uvaríme vajcia na tvrdo
  • oškvarený tempeh necháme vychladnúť a potom ho v miske rozpučíme vidličkou
  • pridáme nastrúhané vajce a nadrobno nasekanú cibuľu
  • zmiešame postupne zmäknuté maslo, horčicu a kečup
  • ochutíme soľou a korením, dobre premiešame a môžeme podávať s chlebom alebo pečivom

Komentáre

Obľúbené príspevky