"Oškvarková" nátierka z tempehu
Čo potrebujeme?
- 210 g údeného tempehu (výrobok z fermentovanej sóje)
- 2 vajcia
- 50 g masla alebo rastlinného margarínu
- 1 cibuľa
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica kečupu
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- olej
- tempeh nakrájame na drobné kocky alebo hranolčeky a na oleji pražíme ako keby to bola slanina
- medzitým uvaríme vajcia na tvrdo
- oškvarený tempeh necháme vychladnúť a potom ho v miske rozpučíme vidličkou
- pridáme nastrúhané vajce a nadrobno nasekanú cibuľu
- zmiešame postupne zmäknuté maslo, horčicu a kečup
- ochutíme soľou a korením, dobre premiešame a môžeme podávať s chlebom alebo pečivom
Komentáre
Zverejnenie komentára