Jablkový posúch
Čo potrebujeme?
- 3 jablká
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička cukru
- maslo na vyprážanie
- 2 vajcia
- 120 ml mlieka
- 80 g rozpusteného masla
- 200 g hladkej múky
- 50 g cukru
- štipka soli
- 1/4 lyžičky prášku do pečiva
Ako postupujeme?
- na panvici rozohrejeme maslo, pridáme škoricu a cukor a nakrájané jablká
- za občasného miešania vyprážame kým jablká nezačnú mäknúť a hnednúť, potom odstavíme
- v mise rozšľaháme vajcia s mliekom a rozpusteným maslom
- potom prisypeme múku so soľou a práškom do pečiva a nakoniec aj cukor
- všetko dôkladne premiešame a umiestnime do formy vystlanej papierom na pečenie
- navrch poukladáme jablká a pečieme v predohriatej rúre na 170°C cca 20-30 minút kým povrch nezačne zlatnúť
- po vychladnuté posypeme práškovým cukrom
Komentáre
Zverejnenie komentára