Jablkový posúch

Čo potrebujeme?
  • 3 jablká
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička cukru
  • maslo na vyprážanie
  • 2 vajcia
  • 120 ml mlieka
  • 80 g rozpusteného masla
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g cukru
  • štipka soli
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
Ako postupujeme?
  • na panvici rozohrejeme maslo, pridáme škoricu a cukor a nakrájané jablká
  • za občasného miešania vyprážame kým jablká nezačnú mäknúť a hnednúť, potom odstavíme
  • v mise rozšľaháme vajcia s mliekom a rozpusteným maslom
  • potom prisypeme múku so soľou a práškom do pečiva a nakoniec aj cukor
  • všetko dôkladne premiešame a umiestnime do formy vystlanej papierom na pečenie
  • navrch poukladáme jablká a pečieme v predohriatej rúre na 170°C cca 20-30 minút kým povrch nezačne zlatnúť 
  • po vychladnuté posypeme práškovým cukrom

Komentáre

Obľúbené príspevky