Soté s adzuki fazuľkou

Občas nezaškodí vyskúšať niečo nové a chutné. Adzuki fazuľa je naozaj veľmi chutná a výživná a nemala by chýbať vo vašom jedálničku.

Čo potrebujeme?
  • 250 g sójových kúskov
  • 1 hrnček basmati ryže
  • 4 zemiaky
  • 1 hrnček adzuki fazule
  • 5 lyžíc sójovej omáčky (bez lepku)
  • 1 cibuľa
  • 5 ks čerstvých šampiňónov
  • olej
  • bezlepková múka na zahustenie
Ako postupujeme?
  • adzuki fazuľu namočíme na noc a potom ju varíme cca 1,5 až 2 hodiny kým nezmäkne
  • medzitým si uvaríme basmati ryžu a ošúpané zemiaky
  • sójové kúsky uvaríme a pokrájame na menšie kusy
  • cibuľu nadrobno nakrájanú opražíme na oleji a pridáme šampiňóny a sójové kúsky
  • keď zmäknú podlejeme ich sójovou omáčkou, ktorú zahustíme múkou
  • keďže je sójová omáčka prirodzene slaná, jedlo nemusíme soliť, jedine ak ryžu a zemiaky
  • zemiaky je vhodné posypať petržlenovou vňaťou, ktorá podporí chuť zemiakov a zlepší ich trávenie

Komentáre

Obľúbené príspevky