Soté s adzuki fazuľkou
Občas nezaškodí vyskúšať niečo nové a chutné. Adzuki fazuľa je naozaj veľmi chutná a výživná a nemala by chýbať vo vašom jedálničku.
Čo potrebujeme?
Čo potrebujeme?
- 250 g sójových kúskov
- 1 hrnček basmati ryže
- 4 zemiaky
- 1 hrnček adzuki fazule
- 5 lyžíc sójovej omáčky (bez lepku)
- 1 cibuľa
- 5 ks čerstvých šampiňónov
- olej
- bezlepková múka na zahustenie
- adzuki fazuľu namočíme na noc a potom ju varíme cca 1,5 až 2 hodiny kým nezmäkne
- medzitým si uvaríme basmati ryžu a ošúpané zemiaky
- sójové kúsky uvaríme a pokrájame na menšie kusy
- cibuľu nadrobno nakrájanú opražíme na oleji a pridáme šampiňóny a sójové kúsky
- keď zmäknú podlejeme ich sójovou omáčkou, ktorú zahustíme múkou
- keďže je sójová omáčka prirodzene slaná, jedlo nemusíme soliť, jedine ak ryžu a zemiaky
- zemiaky je vhodné posypať petržlenovou vňaťou, ktorá podporí chuť zemiakov a zlepší ich trávenie
Komentáre
Zverejnenie komentára