Gaspacho - nevarená polievka

Čo potrebujeme?
  • 3 paradajky
  • 2 papriky
  • 1 cibuľu
  • 1 mesiačik cesnaku
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 2 krajce chleba (napr. zemiakový/celozrnný/bezlepkový)
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Ako postupujeme?
  • chleba zbavíme kôrky, ktorú odložíme na neskôr
  • chlebovú striedku nakrájame na kúsky a dobre polejeme olejom
  • do mixéra alebo do hrnca vložíme nakrájanú zeleninu
  • pridáme olejový chlieb a bazalku
  • ochutíme lyžičkou soli a trochou korenia
  • zalejeme cca 0,5 l vody a rozmixujeme buď v mixéri alebo ponorným mixérom
  • chlebovú kôrku opečieme na panvici s trochou oleja
  • polievku podávame pri izbovej teplote, ozdobenú chlebom a bazalkou
  • ak nemáte radi chuť surovej cibule alebo cesnaku, polievku chvíľu povarte 
  • alebo sa dá cibuľa nahradiť uhorkou či cuketou
  • ak chcete odľahčenú verziu, chlieb vynechajte
  • gaspacho má niekoľko verzií a je na vás, aby ste si vybrali zeleninu podľa vlastnej chuti
  • táto polievka sa podáva počas horúcich letných dní, aby vás ochladila no zasýtila 

Komentáre

Obľúbené príspevky