Keltský kmínový koláč
V dávnych dobách ľudia považovali kmín alebo rascu za magickú potravinu a radi ju pridávali do slaných ale aj sladkých pokrmov. Tento koláč sa piekol na oslavu splnu.
Prísady:
Prísady:
- 1 hrnček masla
- 1 hrnček cukru
- 4 vajcia
- 1,5 hrnčeku múky
- 1 lyžica nasekaných mandlí
- 1 lyžica kmínu
- 2 lyžice mlieka
- 2 lyžice griotky
- práškový cukor a kmín na posypanie
Postup:
- najprv zmiešame maslo s cukrom
- potom po jednom pridávame vajcia s trochou múky a šľaháme
- do takto pripravenej zmesi vmiešame zbytok múky, mandle a kmín
- nakoniec prilejeme aj mlieko a griotku
- pečte v okrúhlej forme s priemerom cca 20 cm vymastenej maslom
- koláč sa pečie približne hodinu pri teplote 175°C
- po upečení nechajte formu najprv vychladnúť a potom vyklopte
- posypte koláč práškovým cukrom a kmínom
- ak sa vám zdá suchý, je možné ho podávať aj s ovocím, napr. malinami
Komentáre
Zverejnenie komentára