Kakaová bábovka s likérom

Na cesto potrebujeme:
  • 5 vajec
  • 250 g práškového trstinového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250 ml kakaového likéru
  • 150 ml oleja
  • 250 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku 
  • 3 lyžice kakaa 
Postup:
  • metličkovým mixérom miešame vajcia, cukor a vanilkový cukor
  • do hustej hmoty pridáme likér a olej a ďalej miešame
  • do cesta pridáme preosiate kakao 
  • nakoniec pridáme múku a kypriaci prášok a dobre všetko vymiešame
  • cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy 
  • pečieme v predohriatej rúre cca. 50 minút na 180°C
  • po upečení necháme bábovku vychladnúť a podávame 

Komentáre

Obľúbené príspevky