Kakaová bábovka s likérom
Na cesto potrebujeme:
- 5 vajec
- 250 g práškového trstinového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 ml kakaového likéru
- 150 ml oleja
- 250 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 3 lyžice kakaa
Postup:
- metličkovým mixérom miešame vajcia, cukor a vanilkový cukor
- do hustej hmoty pridáme likér a olej a ďalej miešame
- do cesta pridáme preosiate kakao
- nakoniec pridáme múku a kypriaci prášok a dobre všetko vymiešame
- cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy
- pečieme v predohriatej rúre cca. 50 minút na 180°C
- po upečení necháme bábovku vychladnúť a podávame
Komentáre
Zverejnenie komentára