Vývar zo zimnej zeleniny s aromatickým korením
Koreniny:
- celé čierne korenie
- borievka
- nové korenie
- badián
- klinčeky
- kurkuma
- čili
- 2 cm čerstvého zázvoru
- morská soľ
Zelenina:
- 4 mrkvy
- 2 petržleny
- 1 menší zeler
- 1 fenikel
- 1 pór
- 1 cibuľa
- pár hlavičiek ružičkového kelu
- bio zeleninový bujón
- čerstvá petržlenová vňať
- olej
Postup:
- cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji vo väčšom hrnci
- ostatnú zeleninu nakrájame na väčšie kusy a pridáme k cibuli
- zalejeme vodou a pridáme bujón
- ružičkový kel zbavíme vrchných vrstiev listov a hlúbik odrežeme
- pridáme ružičkový kel a osolíme
- v druhom hrnci zatiaľ varíme vo vode všetky koreniny
- po pol hodine cez sitko prelejeme korenistú vodu do vývaru
- celé kusy korenia ostanú v sitku a nedostanú sa tak do polievky
- ďalej varíme všetko spolu v jednom hrnci ešte cca. 30-40 minút
- vývar podávame s veľkým množstvom zeleniny na tanieri
- ozdobíme ho čerstvou petržlenovou vňaťou
Komentáre
Zverejnenie komentára