Vegánske donutky
Čo potrebujeme?
- 500 g hladnej špaldovej celozrnnej múky
- 150 ml vlažnej vody
- 1 balíček sušeného droždia
- 100 g cukru
- štipka soli
- 1 lyžička anízu
- 1 lyžička perníkového korenia
- 1 lyžička zázvoru
- 5 lyžíc oleja
- 100 g horkej čokolády na polevu
- 1 lyžica kokosového oleja
- srdiečka alebo iné zdobenie na posypanie
- olej na vyprážanie
Ako postupujeme?
- preosiatu múku zmiešame s cukrom
- pridáme soľ, droždie, koreniny a olej
- zalejeme vlažnou vodou a vypracujeme cesto
- cesto necháme kysnúť minimálne 2 hodiny na teplom mieste
- po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku 5-7 mm
- vykrajujeme donutky, ktoré ešte vykrojené necháme kysnúť 15 minút
- v hrnci rozpálime olej tak, aby sme v ňom mohli vyprážať
- každá donutka sa praží zhruba 5 minút
- vypražené donutky ukladáme na papierové utierky, aby nasali prebytočný tuk
- vychladnuté donutky namáčame do čokoládovej polevy, ktorú sme pripravili s kokosového oleja a roztopenej tmavej čokolády
- kým je poleva tekutá zdobíme
- necháme stuhnúť a môžeme konzumovať
Komentáre
Zverejnenie komentára