Vegánske donutky

Čo potrebujeme?
  • 500 g hladnej špaldovej celozrnnej múky
  • 150 ml vlažnej vody
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 100 g cukru 
  • štipka soli
  • 1 lyžička anízu
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 lyžička zázvoru
  • 5 lyžíc oleja
  • 100 g horkej čokolády na polevu
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • srdiečka alebo iné zdobenie na posypanie
  • olej na vyprážanie
Ako postupujeme?
  • preosiatu múku zmiešame s cukrom
  • pridáme soľ, droždie, koreniny a olej
  • zalejeme vlažnou vodou a vypracujeme cesto
  • cesto necháme kysnúť minimálne 2 hodiny na teplom mieste
  • po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku 5-7 mm 
  • vykrajujeme donutky, ktoré ešte vykrojené necháme kysnúť 15 minút
  • v hrnci  rozpálime olej tak, aby sme v ňom mohli vyprážať
  • každá donutka sa praží zhruba 5 minút
  • vypražené donutky ukladáme na papierové utierky, aby nasali prebytočný tuk
  • vychladnuté donutky namáčame do čokoládovej polevy, ktorú sme pripravili s kokosového oleja a roztopenej tmavej čokolády
  • kým je poleva tekutá zdobíme
  • necháme stuhnúť a môžeme konzumovať 

Komentáre

Obľúbené príspevky