Sedliacke šišky

Tento recept je starý niekoľko storočí a pochádza z nášho územia. Bol písaný v starých mierach, a preto som najprv musela upraviť dávkovanie do súčasných merných jednotiek, aby som vôbec sedliacke šišky mohla vyskúšať. V tom pôvodnom recepte používajú tykanie tak pre navodenie atmosféry som aj ja použila prihováranie sa priamo tebe. 

Suroviny:
  • 250 g  múky
  • 250 g práškového cukru
  • citrónová kôra z dvoch citrónov
  • 250 ošúpaných pomletých mandlí
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 3 vajcia
  • 1 bielok
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie
Postup:
  • zmiešaj múku s cukrom
  • pridaj citrónovú kôru a mandle
  • pridaj korenie a vajcia
  • vymiešaj cesto a nakrájaj ho na 4 cm veľké kúsky
  • v hrnci alebo vo fritéze šišky vyprážaj kým nebudú napoly upečené
  • potom ich vyber a obal v rozšľahanom bielku s cukrom
  • obalené šišky opäť vyprážaj do zlatista 
  • potom vyber a nechaj olej odkvapkať
  • po vychladnutí môžeš pocukrovať

Komentáre

Obľúbené príspevky