Sedliacke šišky
Tento recept je starý niekoľko storočí a pochádza z nášho územia. Bol písaný v starých mierach, a preto som najprv musela upraviť dávkovanie do súčasných merných jednotiek, aby som vôbec sedliacke šišky mohla vyskúšať. V tom pôvodnom recepte používajú tykanie tak pre navodenie atmosféry som aj ja použila prihováranie sa priamo tebe.
Suroviny:
Suroviny:
- 250 g múky
- 250 g práškového cukru
- citrónová kôra z dvoch citrónov
- 250 ošúpaných pomletých mandlí
- 1 lyžička perníkového korenia
- 3 vajcia
- 1 bielok
- olej na vyprážanie
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- zmiešaj múku s cukrom
- pridaj citrónovú kôru a mandle
- pridaj korenie a vajcia
- vymiešaj cesto a nakrájaj ho na 4 cm veľké kúsky
- v hrnci alebo vo fritéze šišky vyprážaj kým nebudú napoly upečené
- potom ich vyber a obal v rozšľahanom bielku s cukrom
- obalené šišky opäť vyprážaj do zlatista
- potom vyber a nechaj olej odkvapkať
- po vychladnutí môžeš pocukrovať
Komentáre
Zverejnenie komentára