Volarské šatôčky
Suroviny na kvások:
- 100 ml vlažného mlieka
- 1 lyžička cukru
- 21 g droždia
Suroviny na cesto:
- 100 ml mlieka
- 2 vajcia
- 500 g hladkej múky
- štipka soli
- 1 lyžica cukru
- 100 g rozpusteného masla
- múka na pomúčenie
- maslo na preliatie
Suroviny na náplň:
- 300 g mäkkého tvarohu
- 1 vajce
- 1 sáčok vanilkového cukru
- štipka soli
Postup:
- v mierne teplom mlieku rozmiešame cukor a rozdrobené droždie a necháme kysnúť cca. 10-15 minút
- v mlieku rozšľaháme 1 vajce
- preosiatu múku osolíme, pridáme cukor, mlieko, maslo a kvások
- vypracujeme vláčne cesto a poprášime ho múkou
- zakryjeme cesto utierkou a necháme cca. 30 minút kysnúť na teplom mieste
- tvaroh rozmiešame s vajcom a vanilkovým cukrom a zľahka osolíme
- rúru predohrejeme na 180°C
- vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý okolo 5 mm
- rozkrájame ho na štvorce o veľkosti 5x5 cm
- plech vystelieme papierom na pečenie a naň ukladáme jednotlivé štvorce
- do stredu každého štvorca dáme tvarohovú náplň
- protiľahlé rohy zložíme dovnútra, primačkneme a necháme koláče ešte cca. 10 minút kysnúť
- potrieme ich rozšľahaným vajcom, pokvapkáme maslom a pečieme v rúre okolo 15-20 minút
- vychladnuté koláče môžeme posypať práškovým cukrom
Komentáre
Zverejnenie komentára