Škoricové slimáky

Židovská kuchyňa miluje sladké a jej dezerty patria medzi vyhlásené a veľmi populárne. Zdomácneli po celom svete a patria medzi ne aj škoricové slimáky. 

Čo potrebujeme?
  • 40 g droždia
  • kryštálový cukor
  • 200 ml vody
  • 500 g polohrubej celozrnnej špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 100 ml oleja
  • mletá škorica
  • 4 lyžice práškového cukru (trstinový je béžový, preto poleva nebude biela)
  • 1 lyžica teplej vody
Ako postupujeme?
  • kvasnice a štipku cukru rozmiešame vo vlažnej vode a necháme 10 minú kysnúť
  • do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, olej, štipku soli, kvások a vypracujeme vláčne cesto
  • prikryjeme a necháme vykysnúť
  • cesto vyvaľkáme na hrubý plát, ktorý výdatne potrieme olejom, posypeme cukrom a škoricou a znovu pokvapkáme olejom
  • plát zvinieme ako roládu, nakrájame na asi 2 cm široké kúsky, obalíme ich v múke a ukladáme rezom dole na plech alebo do pekáča
  • necháme ešte 15-20 minút kysnúť a potom pečieme 20-30 minút v predohriatej rúre na 180°C
  • po upečení necháme vychladnúť a potom ich polejeme cukrovou polevou
  • práškový cukor zmiešame s 1 lyžicou teplej vody a vymiešame do hladka
  • polevu nalejeme na slimáky a necháme tuhnúť cca. 1 hodinu

Komentáre

Obľúbené príspevky