Škoricové slimáky
Židovská kuchyňa miluje sladké a jej dezerty patria medzi vyhlásené a veľmi populárne. Zdomácneli po celom svete a patria medzi ne aj škoricové slimáky.
Čo potrebujeme?
Čo potrebujeme?
- 40 g droždia
- kryštálový cukor
- 200 ml vody
- 500 g polohrubej celozrnnej špaldovej múky
- 2 vajcia
- 100 ml oleja
- mletá škorica
- 4 lyžice práškového cukru (trstinový je béžový, preto poleva nebude biela)
- 1 lyžica teplej vody
Ako postupujeme?
- kvasnice a štipku cukru rozmiešame vo vlažnej vode a necháme 10 minú kysnúť
- do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, olej, štipku soli, kvások a vypracujeme vláčne cesto
- prikryjeme a necháme vykysnúť
- cesto vyvaľkáme na hrubý plát, ktorý výdatne potrieme olejom, posypeme cukrom a škoricou a znovu pokvapkáme olejom
- plát zvinieme ako roládu, nakrájame na asi 2 cm široké kúsky, obalíme ich v múke a ukladáme rezom dole na plech alebo do pekáča
- necháme ešte 15-20 minút kysnúť a potom pečieme 20-30 minút v predohriatej rúre na 180°C
- po upečení necháme vychladnúť a potom ich polejeme cukrovou polevou
- práškový cukor zmiešame s 1 lyžicou teplej vody a vymiešame do hladka
- polevu nalejeme na slimáky a necháme tuhnúť cca. 1 hodinu
Komentáre
Zverejnenie komentára