Fazuľový guláš s pivom

Čo potrebujeme?
  • 250 g suchej hnedej fazule
  • 100 g oravskej slaniny alebo tofu pre vegánsku verziu 
  • 1 cibuľa
  • 2 mesiačiky cesnaku
  • 120 g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica paradajkovej dužiny
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 250 ml svetlého piva (napr. bezlepkový Bernard)
  • 750 ml vývaru (zeleninový alebo mäsový)
  • soľ a mleté čierne korenie
  • strúhaný syr, alebo tofu na ozdobu 
  • petržlenový vňať
Ako postupujeme?
  • fazuľu namočíme na noc do vody
  • vodu zlejeme a vymeníme za novú a dáme fazuľu variť
  • potom ju scedíme a necháme odkvapkať
  • slaninu alebo tofu nakrájame na kocky a osmažíme
  • pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak na plátky a osmažíme
  • pridáme pretlak, paradajkovú dužinu, uvarenú fazuľu a nakoniec kukuricu
  • zalejeme pivom a keď začne vrieť, pridáme horúci vývar
  • osolíme a okoreníme 
  • podávame ozdobené nastrúhaným syrom a vňaťou

Komentáre

Obľúbené príspevky