Fazuľový guláš s pivom
Čo potrebujeme?
- 250 g suchej hnedej fazule
- 100 g oravskej slaniny alebo tofu pre vegánsku verziu
- 1 cibuľa
- 2 mesiačiky cesnaku
- 120 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica paradajkovej dužiny
- 100 g sterilizovanej kukurice
- 250 ml svetlého piva (napr. bezlepkový Bernard)
- 750 ml vývaru (zeleninový alebo mäsový)
- soľ a mleté čierne korenie
- strúhaný syr, alebo tofu na ozdobu
- petržlenový vňať
Ako postupujeme?
- fazuľu namočíme na noc do vody
- vodu zlejeme a vymeníme za novú a dáme fazuľu variť
- potom ju scedíme a necháme odkvapkať
- slaninu alebo tofu nakrájame na kocky a osmažíme
- pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak na plátky a osmažíme
- pridáme pretlak, paradajkovú dužinu, uvarenú fazuľu a nakoniec kukuricu
- zalejeme pivom a keď začne vrieť, pridáme horúci vývar
- osolíme a okoreníme
- podávame ozdobené nastrúhaným syrom a vňaťou
Komentáre
Zverejnenie komentára