Domáce zemiakové chipsy

Suroviny:
  • 2 zemiaky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku
  • olej
Postup:
  • zemiaky v šupke umyjeme a nakrájame na tenko buď nožom alebo véčkovým strúhadlom
  • na plech dáme papier na pečenie, ktorý potrieme jemnou vrstvou oleja
  • plátky zemiakov naukladáme na plech vedľa seba tak aby bola medzi nimi medzera minimálne 1 cm
  • posypeme ich korením a dáme piecť na 150°C
  • po zhruba 10 minútach ich vyberieme, pootáčame a dáme piecť na 10-15 minút kým nebudú upečené, závisí od hrúbky zemiačkov, treba si to odsledovať aby sa nespálili 
  • hotové zemiakové chipsy posypeme soľou a môžeme jesť

Komentáre

Obľúbené príspevky