Viedenská bábovka s vaječným likérom

Na cesto potrebujeme:
  • 5 vajec
  • 250 g práškového trstinového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250 ml vaječného likéru
  • 150 ml oleja
  • 250 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku 
Na polevu potrebujeme:
  • 100 ml vaječného likéru
  • 180 g práškového trstinového cukru
Postup:
  • metličkovým mixérom miešame vajcia, cukor a vanilkový cukor
  • do hustej hmoty pridáme likér a olej a ďalej miešame
  • nakoniec pridáme múku a kypriaci prášok a dobre všetko vymiešame
  • cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy 
  • pečieme v predohriatej rúre cca. 50 minút na 180°C
  • po upečení a vychladnutí bábovku polejeme polevou
  • polevu pripravíme zmiešaním likéru a cukru
  • poliatu bábovku necháme hodinu odstáť, aby poleva stuhla a môžeme podávať 

Komentáre

Obľúbené príspevky