Viedenská bábovka s vaječným likérom
Na cesto potrebujeme:
- 5 vajec
- 250 g práškového trstinového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 ml vaječného likéru
- 150 ml oleja
- 250 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
Na polevu potrebujeme:
- 100 ml vaječného likéru
- 180 g práškového trstinového cukru
Postup:
- metličkovým mixérom miešame vajcia, cukor a vanilkový cukor
- do hustej hmoty pridáme likér a olej a ďalej miešame
- nakoniec pridáme múku a kypriaci prášok a dobre všetko vymiešame
- cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy
- pečieme v predohriatej rúre cca. 50 minút na 180°C
- po upečení a vychladnutí bábovku polejeme polevou
- polevu pripravíme zmiešaním likéru a cukru
- poliatu bábovku necháme hodinu odstáť, aby poleva stuhla a môžeme podávať
Komentáre
Zverejnenie komentára