Lahodný šošovicový šalát s kôprom
Blížia sa sviatky a s nimi spojené aj bohaté hostiny s tradičnými i menej tradičnými jedlami. Majonézový zemiakový šalát už pozná každý a možno by niekto chcel vyskúšať niečo nové. Ja som teda vyskúšala z knihy Varíme pre planétu tento recept na šošovicový šalát.
Čo potrebujeme?
Čo potrebujeme?
- 250 g uvarenej alebo konzervovanej šošovice
- 1 malá mrkva
- za hrsť mrazenej alebo konzervovanej kukurice
- za hrsť mrazeného alebo konzervovaného hrášku
- 1 mladá cibuľka
- 1/2 paradajky
- 150 ml majonézy (sójovej)
- za hrsť čerstvého kôpru alebo petržlenovej vňate
- varenú alebo konzervovanú šošovicu scedíme a necháme dobre odkvapkať
- mrkvu nakrájame na malé kúsky a varíme
- neskôr pridáme kukuricu a hrášok a varíme domäkka
- uvarenú zeleninu scedíme a necháme odkvapkať
- mladú cibuľku a paradajku nakrájame na drobné kúsky
- vo veľkej mise zmiešame šošovicu so zeleninou a kôprom
- pridáme majonézu a dobre premiešame
- dochutíme soľou alebo mletým čiernym korením podľa chuti
- ozdobíme petržlenovou vňaťou
Komentáre
Zverejnenie komentára