Lahodný šošovicový šalát s kôprom

Blížia sa sviatky a s nimi spojené aj bohaté hostiny s tradičnými i menej tradičnými jedlami. Majonézový zemiakový šalát už pozná každý a možno by niekto chcel vyskúšať niečo nové. Ja som teda vyskúšala z knihy Varíme pre planétu tento recept na šošovicový šalát.

Čo potrebujeme?
  • 250 g uvarenej alebo konzervovanej šošovice
  • 1 malá mrkva
  • za hrsť mrazenej alebo konzervovanej kukurice
  • za hrsť mrazeného alebo konzervovaného hrášku
  • 1 mladá cibuľka
  • 1/2 paradajky
  • 150 ml majonézy (sójovej)
  • za hrsť čerstvého kôpru alebo petržlenovej vňate
Ako postupujeme?
  • varenú alebo konzervovanú šošovicu scedíme a necháme dobre odkvapkať
  • mrkvu nakrájame na malé kúsky a varíme
  • neskôr pridáme kukuricu a hrášok a varíme domäkka
  • uvarenú zeleninu scedíme a necháme odkvapkať
  • mladú cibuľku a paradajku nakrájame na drobné kúsky
  • vo veľkej mise zmiešame šošovicu so zeleninou a kôprom
  • pridáme majonézu a dobre premiešame
  • dochutíme soľou alebo mletým čiernym korením podľa chuti
  • ozdobíme petržlenovou vňaťou

Komentáre

Obľúbené príspevky