Kakaové medovníčky

Suroviny:
  • 420 g hladkej špaldovej múky
  • 25g  perníkového korenia
  • 3 lyžice holandského kakaa
  • 1 lyžica škorice
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového oriešku
  • 100 g medu
  • 80 g cukru (trstinového alebo kokosového)
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica sódy bikarbóny
  • 50 g masla alebo kokosového tuku
Postup:
  • maslo necháme zmäknúť
  • vajcia vymiešame s cukrom, sódou bikarbónou a medom
  • pridáme koreniny a kakao
  • postupne primiešavame preosiatu múku až kým nevznikne tuhé cesto
  • nakoniec cesto rozmiesime s maslom
  • vytvarujeme z neho gulu a zabalíme do fólie, aby neoschlo
  • dobré je cesto nechať odležať minimálne 2 hodiny ale najlepšie aj dva dni v chladničke
  • pred pečením vyberieme cesto z chladničky a necháme otepliť na izbovú teplotu
  • cesto rozdelíme na viac rovnakých častí a každú vaľkáme zvlášť
  • vyvaľkať by sme ho mali na hrúbku cca. 5 milimetrov
  • vykrajujeme ľubovoľné tvary a pečieme cca. 5-7 minút pri 150°C
  • upečené medovníčky môžeme ozdobiť cukrovou alebo čokoládovou polevou
  • ak chceme, aby si medovníky zachovali svoju mäkkosť a vláčnosť, uložíme ich do vzduchotesnej nádoby, do ktorej vložíme kúsok jablka

Komentáre

Obľúbené príspevky