Kakaové medovníčky
Suroviny:
- 420 g hladkej špaldovej múky
- 25g perníkového korenia
- 3 lyžice holandského kakaa
- 1 lyžica škorice
- 1/2 lyžičky mletého muškátového oriešku
- 100 g medu
- 80 g cukru (trstinového alebo kokosového)
- 2 vajcia
- 1 lyžica sódy bikarbóny
- 50 g masla alebo kokosového tuku
- maslo necháme zmäknúť
- vajcia vymiešame s cukrom, sódou bikarbónou a medom
- pridáme koreniny a kakao
- postupne primiešavame preosiatu múku až kým nevznikne tuhé cesto
- nakoniec cesto rozmiesime s maslom
- vytvarujeme z neho gulu a zabalíme do fólie, aby neoschlo
- dobré je cesto nechať odležať minimálne 2 hodiny ale najlepšie aj dva dni v chladničke
- pred pečením vyberieme cesto z chladničky a necháme otepliť na izbovú teplotu
- cesto rozdelíme na viac rovnakých častí a každú vaľkáme zvlášť
- vyvaľkať by sme ho mali na hrúbku cca. 5 milimetrov
- vykrajujeme ľubovoľné tvary a pečieme cca. 5-7 minút pri 150°C
- upečené medovníčky môžeme ozdobiť cukrovou alebo čokoládovou polevou
- ak chceme, aby si medovníky zachovali svoju mäkkosť a vláčnosť, uložíme ich do vzduchotesnej nádoby, do ktorej vložíme kúsok jablka
Komentáre
Zverejnenie komentára