Baklažánové pampúšiky s cícerom
V kuchyni na okne mám kalendár s receptami. I Keď viaceré recepty ma zaujmú, málokedy sa stane, že ich naozaj vyskúšam. Tu je jeden z nich.
Suroviny:
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 1 väčší baklažán
- 2 lyžice oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky štipľavej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- himalájska soľ
- mleté čierne korenie
- 250 g sterilizovaného cícera
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 hrsť koriandra
- 1 lyžica hladkej múky (špaldová, pohánková, ryžová,...)
- strúhanka podľa potreby (obyčajná alebo bezlepková)
- olej na vyprážanie, najlepšie olivový alebo slnečnicový
- cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno
- neošúpaný baklažán nakrájame na malé kocky a oboje opražíme na oleji
- pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, štipľavú papriku, rasci, soľ, čierne korenie
- všetko za občasného premiešania opekáme asi 10 minút
- cícer necháme odkvapkať, pridáme citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a rozmixujeme na kašu
- baklažánovú zmes prenesieme do misy a vmiešame cícerovú kašu
- pridáme najemno nakrájaný koriander, múku a trochu strúhanky
- z hmoty tvoríme vlhkými rukami malé fašírky, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji
- ak nechcete vyprážať, môžete ich zapekať v teplovzdušnej rúre
Komentáre
Zverejnenie komentára