Baklažánové pampúšiky s cícerom

V kuchyni na okne mám kalendár s receptami. I Keď viaceré recepty ma zaujmú, málokedy sa stane, že ich naozaj vyskúšam. Tu je jeden z nich.

Suroviny:
  • 1 cibuľa
  • 1 väčší baklažán
  • 2 lyžice oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky štipľavej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • himalájska soľ
  • mleté čierne korenie
  • 250 g sterilizovaného cícera
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 hrsť koriandra
  • 1 lyžica hladkej múky (špaldová, pohánková, ryžová,...)
  • strúhanka podľa potreby (obyčajná alebo bezlepková)
  • olej na vyprážanie, najlepšie olivový alebo slnečnicový
Postup:
  • cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno
  • neošúpaný baklažán nakrájame na malé kocky a oboje opražíme na oleji
  • pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, štipľavú papriku, rasci, soľ, čierne korenie 
  • všetko za občasného premiešania opekáme asi 10 minút
  • cícer necháme odkvapkať, pridáme citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a rozmixujeme na kašu
  • baklažánovú zmes prenesieme do misy a vmiešame cícerovú kašu
  • pridáme najemno nakrájaný koriander, múku a trochu strúhanky
  • z hmoty tvoríme vlhkými rukami malé fašírky, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji
  • ak nechcete vyprážať, môžete ich zapekať v teplovzdušnej rúre

Komentáre

Obľúbené príspevky