Zeleninový vývar s ryžovými slížami
Čo potrebujeme?
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja (vegánska verzia) alebo kačacej či husacej masti
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 1 červená cibuľa
- 2 mesiačiky cesnaku
- 5 cm koreňa zázvoru
- 1 kocka bio zeleninového bujónu
- soľ
- čierne korenie
- kurkuma
- feniklové semená
- 100 g širokých ryžových rezancov
- na masti alebo oleji 1 minútu osmahneme nastrúhanú mrkvu, petržlen a zázvor
- zalejeme 250 ml vody a varíme cca. 3 minúty
- pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak
- prilejeme ďalších 250 ml vody a varíme 5 minút
- do polievky pridáme bio bujón
- prilejeme ešte 1 l vody a necháme zovrieť
- stiahneme plameň na najslabší a pridáme soľ a koreniny
- dobre premiešame a vložíme do polievky ryžové rezance
- varíme ešte cca. 5-7 minút a polievka je hotová
Komentáre
Zverejnenie komentára