Zeleninový vývar s ryžovými slížami

Čo potrebujeme?
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja (vegánska verzia) alebo kačacej či husacej masti
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mesiačiky cesnaku
  • 5 cm koreňa zázvoru
  • 1 kocka bio zeleninového bujónu
  • soľ
  • čierne korenie
  • kurkuma
  • feniklové semená
  • 100 g širokých ryžových rezancov
Ako postupujeme?
  • na masti alebo oleji 1 minútu osmahneme nastrúhanú mrkvu, petržlen a zázvor
  • zalejeme 250 ml vody a varíme cca. 3 minúty
  • pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak
  • prilejeme ďalších 250 ml vody a varíme 5 minút
  • do polievky pridáme bio bujón
  • prilejeme ešte 1 l vody a necháme zovrieť
  • stiahneme plameň na najslabší a pridáme soľ a koreniny
  • dobre premiešame a vložíme do polievky ryžové rezance
  • varíme ešte cca. 5-7 minút a polievka je hotová


Komentáre

Obľúbené príspevky