Zeleninový boršč

Suroviny:
  • 750 g červenej cvikly 
  • 750 g zemiakov 
  • 500 g paradajok 
  • 500 g bielej kapusty 
  • 3 mrkvy
  • 250 g cibule
  • 3 mesiačiky cesnaku 
  • 5 lyžíc oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica cukru 
  • 200 g rastlinnej smotany 
  • 2 l zeleninového vývaru, napr z bujónu
Postup:
  • ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska
  • paradajky prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť a ošúpeme
  • dužinu nakrájame na kocky
  • cesnak nasekáme najemno
  • červenú repu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kolieska
  • kapustu nakrájame na tenké pásiky
  • zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky
  • mrkvu nakrájame na kolieska
  • cibuľu na oleji podusíme do sklovita, pridáme zeleninu a podusíme 15 minút
  • prilejeme vývar a ochutíme soľou, korením a cukrom
  • varíme cca. 30-45 minút kým zelenina nezmäkne
  • prilejeme smotanu a odstavíme
  • podávať môžeme s nasekanou petržlenovou vňaťou 

Komentáre

Obľúbené príspevky