Zeleninový boršč
Suroviny:
- 750 g červenej cvikly
- 750 g zemiakov
- 500 g paradajok
- 500 g bielej kapusty
- 3 mrkvy
- 250 g cibule
- 3 mesiačiky cesnaku
- 5 lyžíc oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica cukru
- 200 g rastlinnej smotany
- 2 l zeleninového vývaru, napr z bujónu
Postup:
- ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska
- paradajky prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť a ošúpeme
- dužinu nakrájame na kocky
- cesnak nasekáme najemno
- červenú repu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kolieska
- kapustu nakrájame na tenké pásiky
- zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky
- mrkvu nakrájame na kolieska
- cibuľu na oleji podusíme do sklovita, pridáme zeleninu a podusíme 15 minút
- prilejeme vývar a ochutíme soľou, korením a cukrom
- varíme cca. 30-45 minút kým zelenina nezmäkne
- prilejeme smotanu a odstavíme
- podávať môžeme s nasekanou petržlenovou vňaťou
Komentáre
Zverejnenie komentára