Orechovo-škoricové sušienky

Ingrediencie:
  • 140 g pohánkovej múky
  • 60 g cícerovej múky
  • 120 g mletých vlašských prechov
  • 100 ml javorového sirupu
  • 2 lyžice kokosového cukru
  • 60 ml kokosového oleja
  • 30-50 ml vody
  • 2 lyžice mletej škorice
Postup:
  • v mise zmiešame oba druhy múky s pomletými orechmi a škoricou
  • pridáme javorový sirup, kokosový cukor a olej
  • podľa potreby po lyžičke prilievame vodu
  • vypracujeme kompaktné, hladké cesto a na 10-20 minút ho odložíme do chladničky
  • cesto dáme na pomúčenú dosku a valčekom rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm
  • vykrojíme z neho ľubovoľné tvary a poukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie
  • v rúre vyhriatej na 150°C pečieme cca. 10-15 minút
  • po vychladnutí sušienky mierne stvrdnú


Komentáre

Obľúbené príspevky