Orechovo-škoricové sušienky
Ingrediencie:
- 140 g pohánkovej múky
- 60 g cícerovej múky
- 120 g mletých vlašských prechov
- 100 ml javorového sirupu
- 2 lyžice kokosového cukru
- 60 ml kokosového oleja
- 30-50 ml vody
- 2 lyžice mletej škorice
Postup:
- v mise zmiešame oba druhy múky s pomletými orechmi a škoricou
- pridáme javorový sirup, kokosový cukor a olej
- podľa potreby po lyžičke prilievame vodu
- vypracujeme kompaktné, hladké cesto a na 10-20 minút ho odložíme do chladničky
- cesto dáme na pomúčenú dosku a valčekom rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm
- vykrojíme z neho ľubovoľné tvary a poukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie
- v rúre vyhriatej na 150°C pečieme cca. 10-15 minút
- po vychladnutí sušienky mierne stvrdnú
Komentáre
Zverejnenie komentára