Kešu nugát
Suroviny:
- 80 g ďatlí sušených
- 60 g kokosového oleja
- 1 hrnček kešu orechov
- 2 lyžice agáve sirupu
- 3 kvapky vanilkového extraktu
- 2 lyžice raw kakaa alebo karobu
Postup:
- kešu orechy pomelieme na jemno
- ďatle namočíme do vody na 20 minút, vodu zlejeme a ďatle rozmixujeme
- pridáme ostatné suroviny a vymiešame do hladkého krému
- do zmesy môžeme pridať aj niekoľko väčších kusov orechov
- nugát vložíme do nádoby a rovnomerne rozotrieme
- necháme tuhnúť v chladničke 2 hodiny
- vyberieme ho z nádoby a nakrájame na ľubovoľné kúsky
- posypať ich môžeme mletými orechmi alebo cukrom či kakaom
Komentáre
Zverejnenie komentára