Dánske malinové toliare s mandlami
Na cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 50 g mletých mandlí
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 200 g masla izbovej teploty
- 1 vajce stredne veľké
Na náplň:
- 200 g malinovej marmelády
Na zdobenie:
- 200 g práškového cukru
- 2-3 polievkové lyžice vody
- cukrová posýpka
Postup:
- všetky prísady na cesto dáme do misy a vymiešame na hladké cesto
- cesto zabalíme a necháme odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu
- rúru predohrejeme na 180°C, horný a spodný ohrev
- vychladené krehké cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 4-5 mm široký plát
- vykrojíme párny počet sušienok v tvare kruhu a umiestnime ich na plech
- pečieme cca. 7-10 minút, koliečka by sa nemali začať sfarbovať do zlata
- medzitým prepasírujeme malinovu marmeládu cez husté sitko, aby sme odstránili jadierka
- pokiaľ vám ale jadierka nevadia tak tento krok pokojne vynechajte
- vychladnuté kolieska zlepujeme pomocou marmelády
- polevu pripravíme zmiešaním cukru s vodou
- potrieme malinové toliare a rýchlo ich ozdobíme cukrovým posypom
- ja som použila práškový trstinový cukor a preto je poleva mierne hnedá, ak použijete biely cukor tak poleva bude bledšia
Komentáre
Zverejnenie komentára