Dánske malinové toliare s mandlami

Na cesto:
  • 300 g polohrubej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 200 g masla izbovej teploty
  • 1 vajce stredne veľké 
Na náplň:
  • 200 g malinovej marmelády
Na zdobenie:
  • 200 g práškového cukru
  • 2-3 polievkové lyžice vody
  • cukrová posýpka 
Postup:
  • všetky prísady na cesto dáme do misy a vymiešame na hladké cesto
  • cesto zabalíme a necháme odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu
  • rúru predohrejeme na 180°C, horný a spodný ohrev 
  • vychladené krehké cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 4-5 mm široký plát 
  • vykrojíme párny počet sušienok v tvare kruhu a umiestnime ich na plech
  • pečieme cca. 7-10 minút, koliečka by sa nemali začať sfarbovať do zlata
  • medzitým prepasírujeme malinovu marmeládu cez husté sitko, aby sme odstránili jadierka
  • pokiaľ vám ale jadierka nevadia tak tento krok pokojne vynechajte
  • vychladnuté kolieska zlepujeme pomocou marmelády
  • polevu pripravíme zmiešaním cukru s vodou
  • potrieme malinové toliare a rýchlo ich ozdobíme cukrovým posypom
  • ja som použila práškový trstinový cukor a preto je poleva mierne hnedá, ak použijete biely cukor tak poleva bude bledšia 

Komentáre

Obľúbené príspevky