Zapekaný zemiak
Veľmi jednoduché a rýchle jedlo. Môže to byť ako príloha ale aj ako hlavný chod. Je to na vás.
V chladných jesenných dňoch nás zahreje i zasýti.
Čo potrebujeme?
Čo potrebujeme?
- zemiaky
- syr
- olivový olej
- mletá červená paprika
- himalájska soľ
- mleté čierne korenie
- cibuľa
- zemiaky umyjeme a prekrojíme pozdĺžne
- polku zemiaku narežeme na mriežku tak, aby sme nepoškodili šupku
- zemiaky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie
- polejeme ich olejom, posypeme soľou
- zapekáme cca. 15 minút
- zemiaky vyberieme, obložíme syrom na ktorý nasypeme červenú papriku
- opäť zapekáme cca. 15 minút
- medzitým pripravíme cibuľu
- nakrájame ju na drobno a na panvici ju opekáme s olejom kým nechytí zlatú farbu
- potom ju posypeme čiernym korením, najlepšie čerstvo pomletým
- hotové zemiaky podávame s cibuľou, prípadne inou zeleninou podľa chuti
Komentáre
Zverejnenie komentára