Vegan koložvárska kapusta
Čo potrebujeme?
- 1 hrnček kyslej kapusty
- 1 menšia cibuľa
- 210 g údeného tempehu
- 1 hrnček neuvarenej ryže natural
- 1 lyžička červenej papriky
- 1/2 lyžičky morskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
- 1 lyžica trstinového cukru
- 2 lyžice oleja
- ryžu natural namočíme do vody na minimálne 6 hodín
- potom ju varíme v hrnci cca. hodinu, kým nezmäkne
- medzitým kyslú kapustu dobre premyjeme, aby bola menej kyselá
- cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji
- k cibuli pridáme kapustu a cukor, miešame a varíme, aby trocha zmäkla
- pridáme do nej soľ a koreniny
- údený tempeh nastrúhame a pridáme ku kapuste
- keď je ryža aj kapusta uvarená, zmiešame ich spolu v jednom hrnci
- podávame teplé
Komentáre
Zverejnenie komentára