Vegan koložvárska kapusta

Čo potrebujeme?
  • 1 hrnček kyslej kapusty
  • 1 menšia cibuľa
  • 210 g údeného tempehu
  • 1 hrnček neuvarenej ryže natural
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 2 lyžice oleja
Ako postupujeme?
  • ryžu natural namočíme do vody na minimálne 6 hodín
  • potom ju varíme v hrnci cca. hodinu, kým nezmäkne
  • medzitým kyslú kapustu dobre premyjeme, aby bola menej kyselá
  • cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji
  • k cibuli pridáme kapustu a cukor, miešame a varíme, aby trocha zmäkla
  • pridáme do nej soľ a koreniny
  • údený tempeh nastrúhame a pridáme ku kapuste
  • keď je ryža aj kapusta uvarená, zmiešame ich spolu v jednom hrnci
  • podávame teplé

Komentáre

Obľúbené príspevky