Kysnutá mramorová bábovka
Čo potrebujeme?
- 500 g hladkej špaldovej múky
- 300 ml rastlinného mlieka
- 50 g masla alebo kokosového tuku
- 2 žĺtky
- 6 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 kocka čerstvého droždia
- štipka soli
- 2 lyžice kakaa
Ako postupujeme?
- v teplom mlieku necháme 5 minút pracovať droždie
- v mise zmiešame roztopené maslo, žĺtky, cukor, soľ a múku
- do cesta pridáme kvások a vypracujeme ho do hladka
- cesto pomúčime a necháme kysnúť cca. 45 minút
- bábovkovú formu vymastíme maslom
- nakysnuté cesto znova pomiešame a rozdelíme na 2 polovice
- do jednej polovice zamiešame kakao. aby sa sfarbila do hneda
- obe polovice cesta vyvaľkáme a položíme na seba
- dvojfarebné cesto zavinieme do rolády a vložíme do formy
- necháme kysnúť cca. 30 minút a potom vložíme do vyhriatej rúry
- pečieme 45 minút na 180°C
- po upečené necháme formu vychladnúť a potom bábovku vyklopíme
Komentáre
Zverejnenie komentára