Kysnutá mramorová bábovka

Čo potrebujeme?
  • 500 g hladkej špaldovej múky
  • 300 ml rastlinného mlieka 
  • 50 g masla alebo kokosového tuku
  • 2 žĺtky
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kocka čerstvého droždia
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
Ako postupujeme?
  • v teplom mlieku necháme 5 minút pracovať droždie
  • v mise zmiešame roztopené maslo, žĺtky, cukor, soľ a múku
  • do cesta pridáme kvások a vypracujeme ho do hladka
  • cesto pomúčime a necháme kysnúť cca. 45 minút
  • bábovkovú formu vymastíme maslom
  • nakysnuté cesto znova pomiešame a rozdelíme na 2 polovice
  • do jednej polovice zamiešame kakao. aby sa sfarbila do hneda
  • obe polovice cesta vyvaľkáme a položíme na seba
  • dvojfarebné cesto zavinieme do rolády a vložíme do formy
  • necháme kysnúť cca. 30 minút a potom vložíme do vyhriatej rúry
  • pečieme 45 minút na 180°C 
  • po upečené necháme formu vychladnúť a potom bábovku vyklopíme



Komentáre

Obľúbené príspevky