Fínske prsty

Suroviny: 
  • 100 g studeného masla
  • 50 g krupicového cukru
  • 225 - 250 g hladkej múky
  • vaječný bielok
  • cukrové zdobenie rôznofarebné
  • mandle nasekané na jemno, môžu byť aj iné orechy
Postup:
  • zmiešajte maslo, cukor a múku a vypracujte hladké cesto
  • cesto zabaľte a vložte do chladničky na 30 minút
  • rúru predohrejte na 175°C
  • cesto vytvarujte do šúľkov hrúbky prsta
  • všetky šúľky nakrájajte na 4-5 cm dlhé kusy
  • každý potrite vidličkou vyšľahaným bielkom 
  • posypte zmesou nasekaných orechov a cukrových ozdôb 
  • pečte cca. 10 minút 

Komentáre

Obľúbené príspevky