Falošná korytnačia polievka
Tento krát som sa rozhodla, že vyskúšam variť podľa knihy s receptami z prvej republiky. Recepty v nej sú viac než sto rokov staré, ale overené a veľmi chutné.
Suroviny:
Suroviny:
- 1 kg hovädzieho mäsa aj s kosťou
- 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
- soľ
- niekoľko kvapiek bieleho vína
- čerstvá vňať petržlenu
- 5 žĺtkov natvrdo uvarených
- 150 g hladkej múky (pohánková v bio kvalite)
Postup:
- mäso umyjeme a vložíme do 2 l studenej vody a varíme hodinu
- zeleninu ošúpeme a nakrájame na kocky
- vodu osolíme a pridáme do nej zeleninu a varíme ďalšiu hodinu
- tesne pred koncom pridáme pár kvapiek vína
- zatiaľ si v inom hrnci uvaríme vajíčka na tvrdo
- uvarené žĺtka zmiešame s múkou a tvarujeme do guličiek
- knedlíčky varíme 10 minút v osolenej vode
- uvarené knedlíky rozdelíme do tanierov, zalejeme polievkou a ozdobíme nakrájanou vňaťou
Komentáre
Zverejnenie komentára