Falošná korytnačia polievka

Tento krát som sa rozhodla, že vyskúšam variť podľa knihy s receptami z prvej republiky. Recepty v nej sú viac než sto rokov staré, ale overené a veľmi chutné. 

Suroviny:
  • 1 kg hovädzieho mäsa aj s kosťou
  • 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • soľ
  • niekoľko kvapiek bieleho vína
  • čerstvá vňať petržlenu
  • 5 žĺtkov natvrdo uvarených
  • 150 g hladkej múky (pohánková v bio kvalite) 
Postup:
  • mäso umyjeme a vložíme do 2 l studenej vody a varíme hodinu
  • zeleninu ošúpeme a nakrájame na kocky
  • vodu osolíme a pridáme do nej zeleninu a varíme ďalšiu hodinu
  • tesne pred koncom pridáme pár kvapiek vína
  • zatiaľ si v inom hrnci uvaríme vajíčka na tvrdo 
  • uvarené žĺtka zmiešame s múkou a tvarujeme do guličiek
  • knedlíčky varíme 10 minút v osolenej vode
  • uvarené knedlíky rozdelíme do tanierov, zalejeme polievkou a ozdobíme nakrájanou vňaťou 

Komentáre

Obľúbené príspevky