Batátové hranolky

Čo potrebujeme?
  • 2 batáty
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ružová soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
Ako postupujeme?
  • batáty umyjeme a neošúpané nakrájame na pásiky
  • na plech dáme papier na pečenie, po ktorom rozotrieme olej
  • batáty rovnomerne rozložíme tak aby sa navzájom nedotýkali
  • posypeme ich soľou a korením
  • dáme piecť na 180°C na 15 minút
  • potom ich pootáčame a pečieme ďalších 15-20 minút kým nebudú chrumkavé
  • podávame ešte teplé, keď vychladnú a znovu by sme ich ohrievali už budú mľandravé, preto odporúčam k okamžitej konzumácií samostatné alebo ako prílohu



Komentáre

Obľúbené príspevky