Domáce hranolky s oregánom a cesnakom

Čo potrebujeme?
  • 1 kg zemiakov
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica sušeného oregána
  • 1 lyžica sušeného cesnaku granulovaného
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ
Ako postupujeme?
  • surové zemiaky umyjeme ale nešúpeme
  • nakrájame ich na 1 cm široké hranolčeky
  • potom hranolky dáme do misy s vodou a necháme ich zbaviť sa škrobu
  • medzitým si pripravíme zmes korenia
  • hranolky dobre osušíme, potom namočíme do oleja 
  • naolejované zemiakové hranolky obalíme v zmesy korenia 
  • ukladáme na plech a pečieme na 180°C
  • pečieme 15-20 minút, potom plech vyberieme, hranolky otočíme a pečieme ďalších 15-20 minút
  • keď sú upečené, posypeme ich soľou 

Komentáre

Obľúbené príspevky