Domáce hranolky s oregánom a cesnakom
Čo potrebujeme?
- 1 kg zemiakov
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžica sušeného oregána
- 1 lyžica sušeného cesnaku granulovaného
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ
Ako postupujeme?
- surové zemiaky umyjeme ale nešúpeme
- nakrájame ich na 1 cm široké hranolčeky
- potom hranolky dáme do misy s vodou a necháme ich zbaviť sa škrobu
- medzitým si pripravíme zmes korenia
- hranolky dobre osušíme, potom namočíme do oleja
- naolejované zemiakové hranolky obalíme v zmesy korenia
- ukladáme na plech a pečieme na 180°C
- pečieme 15-20 minút, potom plech vyberieme, hranolky otočíme a pečieme ďalších 15-20 minút
- keď sú upečené, posypeme ich soľou
Komentáre
Zverejnenie komentára