Mrkva na masle z Kráľovho prístavu

Cersei zostavila jedálny lístok na hostinu a jeden z chodov bola aj mrkva na masle. Autorky kuchárskej knihy sa inšpirovali pôvodne receptom zo starovekého Ríma a prispôsobili ho modernej gastronómií. Mrkva sa dá zjesť samostatne ako predkrm alebo ako príloha k ďalšiemu jedlu.

Suroviny:
  • 45 g masla (ja som dala slnečnicový olej)
  • 900 g mrkvy
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice nadrobno nasekanej čerstvej pažítky alebo jarnej cibuľky (ja som dala pór)
Postup:
  • na panvici rozpustite maslo alebo olej
  • mrkvu nakrájajte uhlopriečne na plátky a restujte cca. 5 minút
  • pridajte soľ a korenie a ďalej restujte kým nezmäkne, tj. cca. 10 minút
  • mrkvu môžete ešte trochu dochutiť aj mletou rascou
  • pridajte nakrájanú pažítku (cibuľku, pór) a restujte ešte ďalších 5 minút
  • podávajte ako prílohu alebo predjedlo

Komentáre

Obľúbené príspevky