Mrkva na masle z Kráľovho prístavu
Cersei zostavila jedálny lístok na hostinu a jeden z chodov bola aj mrkva na masle. Autorky kuchárskej knihy sa inšpirovali pôvodne receptom zo starovekého Ríma a prispôsobili ho modernej gastronómií. Mrkva sa dá zjesť samostatne ako predkrm alebo ako príloha k ďalšiemu jedlu.
Suroviny:
Suroviny:
- 45 g masla (ja som dala slnečnicový olej)
- 900 g mrkvy
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice nadrobno nasekanej čerstvej pažítky alebo jarnej cibuľky (ja som dala pór)
- na panvici rozpustite maslo alebo olej
- mrkvu nakrájajte uhlopriečne na plátky a restujte cca. 5 minút
- pridajte soľ a korenie a ďalej restujte kým nezmäkne, tj. cca. 10 minút
- mrkvu môžete ešte trochu dochutiť aj mletou rascou
- pridajte nakrájanú pažítku (cibuľku, pór) a restujte ešte ďalších 5 minút
- podávajte ako prílohu alebo predjedlo
Komentáre
Zverejnenie komentára