Hrachovo-cibuľová polievka

Čo potrebujeme?
  • 200 g zeleného poleného hrachu
  • 2 cibule
  • 1 kocka zeleninového biobujónu
  • 100 ml rastlinnej smotany 
  • 2 lyžice bezlepkovej múky/Hrašky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • chilly korenie
  • štipka cukru
Ako postupujeme?
  • pred varením hrach namočíme na 30 minút
  • hrach potom varíme cca. 1,5 hodiny kým nie je mäkký
  • do vody potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a varíme ešte 15 min
  • pridáme bujón a koreniny
  • zamiešame so smotanou a zahustíme Hraškou
  • hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom
  • podávať môžeme s chlebovými krutónmi alebo len tak samostatne, pretože je dosť hustá a sýta
  • na ozdobu tiež môžeme použiť aj čerstvý hrach ak je sezóna 

Komentáre

Obľúbené príspevky