Hrachovo-cibuľová polievka
Čo potrebujeme?
- 200 g zeleného poleného hrachu
- 2 cibule
- 1 kocka zeleninového biobujónu
- 100 ml rastlinnej smotany
- 2 lyžice bezlepkovej múky/Hrašky
- soľ
- mleté čierne korenie
- chilly korenie
- štipka cukru
- pred varením hrach namočíme na 30 minút
- hrach potom varíme cca. 1,5 hodiny kým nie je mäkký
- do vody potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a varíme ešte 15 min
- pridáme bujón a koreniny
- zamiešame so smotanou a zahustíme Hraškou
- hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom
- podávať môžeme s chlebovými krutónmi alebo len tak samostatne, pretože je dosť hustá a sýta
- na ozdobu tiež môžeme použiť aj čerstvý hrach ak je sezóna
Komentáre
Zverejnenie komentára