Biela fazuľa s polentou

Ingrediencie:
  • 200 g bielej fazule
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 5 lyžíc sójovej omáčky
  • slnečnicový olej
  • mletá červená paprika
  • himalájska soľ
  • mleté čierne korenie
  • bazalka
  • 1 hrnček kukuričnej polenty
Postup:
  • bielu fazuľu namočíme na 12 hodín a potom ju varíme asi 2 hodiny kým nezmäkne
  • v druhom hrnci udusíme na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu
  • k mrkve a cibuľu pridáme už uvarenú fazuľu, ktorú sme predtým zliali
  • pridáme olej, sójovú omáčku a koreniny podľa vlastnej chuti
  • chvíľu varíme kým všetko pekne nezmäkne a chute sa nepremiešajú
  • v ďalšom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme soľ a varíme polentu, ktorá je veľmi rýchlo hotová, lyžičku oleja vmiešame do hotovej polenty, aby bola vláčnejšia
  • podávame ozdobené bazalkou
Napriek tomu, že je jedlo vegánske tak je veľmi sýte, a preto si radšej naložte menšiu porciu. Zelenina môže slúžiť ako hlavné jedlo, ale kto chce tak to môže využiť ako prílohu k mäsu alebo rybe.

Komentáre

Obľúbené príspevky