Smotanové sušienky
Tento recept sá dá veľmi dobre modifikovať a kto chce vyskúšať zdravšiu verziu môže pšeničnú múku nahradiť špaldovou, maslo kokosovým olejom a smotanu použiť rastlinnú. Takto upravená verzia je vhodná aj pre vegánov. Múku odporúčam použiť celozrnnú a nie bielu rafinovanú, ktorá je zbavená minerálov a iných zdraviu prospešných látok.
Čo potrebujeme?
Čo potrebujeme?
- 500 g hladkej celozrnnej múky (špaldová, pšeničná)
- 250 g tuku (kokosový olej alebo maslo)
- 200 ml smotany (rastlinná alebo kravská)
- 100 g cukru (nerafinovaný trstinový)
- 1 sáčok vanilkového cukru na obaľovanie
Ako postupujeme?
- múku preosejeme a pridáme roztopený tuk a smotanu
- vypracujeme cesto, ktoré zabalíme a necháme ho 2 hodiny odležať v chladničke
- potom cesto vyberieme a tvarujeme z neho ľubovolné tvary
- poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie
- pečieme cca. 15 minút na 180°C
- vychladnuté sušienky obaľujeme vo vanilkovom cukre
Komentáre
Zverejnenie komentára