Smotanové sušienky

Tento recept sá dá veľmi dobre modifikovať a kto chce vyskúšať zdravšiu verziu môže pšeničnú múku nahradiť špaldovou, maslo kokosovým olejom a smotanu použiť rastlinnú. Takto upravená verzia je vhodná aj pre vegánov. Múku odporúčam použiť celozrnnú a nie bielu rafinovanú, ktorá je zbavená minerálov a iných zdraviu prospešných látok. 

Čo potrebujeme?
  • 500 g hladkej celozrnnej múky (špaldová, pšeničná)
  • 250 g tuku (kokosový olej alebo maslo)
  • 200 ml smotany (rastlinná alebo kravská)
  • 100 g cukru (nerafinovaný trstinový)
  • 1 sáčok vanilkového cukru na obaľovanie
Ako postupujeme?
  • múku preosejeme a pridáme roztopený tuk a smotanu
  • vypracujeme cesto, ktoré zabalíme a necháme ho 2 hodiny odležať v chladničke
  • potom cesto vyberieme a tvarujeme z neho ľubovolné tvary
  • poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie
  • pečieme cca. 15 minút na 180°C
  • vychladnuté sušienky obaľujeme vo vanilkovom cukre

Komentáre

Obľúbené príspevky