Rajčinová omáčka s červenou šošovicou

Recepty väčšinou nespadnú len tak z neba. Aby som mohla stále prinášať nové nápady, musím čítať kvantum kulinárskych časopisov, kníh, blogov a dokonca mám aj appky s receptami v mobile. Ale baví ma to :) Objavovať stále niečo nové.Tu je jeden recept z appky ;)

Ingrediencie:
  • 1 menšia hlava karfiolu
  • 1 malá žltá cibuľa
  • 1 malá cukina
  • 4 lyžičky oleja
  • 1 lyžička karí korenia
  • 400 ml pasírovaných rajčín (pretlak)
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 200 ml červenej šošovice
  • 1 lyžička soli
Postup:
  • umytý karfiol nakrájame na menšie hlavičky a varíme vo vode
  • medzitým nakrájame cibuľu na drobno a cukinu na kolieska
  • na oleji s trochou vody dusíme cibuľu a cukinu kým nezmäknú
  • k zelenine pridáme pasírované rajčiny a kokosové mlieko a trochu vody
  • do tejto zmesy pridáme červenú šošovicu a varíme cca. 20 min kým šošovica nezmäkne
  • uvarený karfiol pridáme do omáčky a dochutíme soľou a karí korením
  • podávať môžeme samostatne, alebo s pečivom

Komentáre

Obľúbené príspevky