Cícerovo-zemiakové placky so zeleninovým soté
Čo potrebujeme?
- 5 zemiakov
 - 5 lyžíc cícerovej múky
 - 3 lyžice vody
 - olej
 - soľ
 - korenie - chilli, čierne, rasca
 - bylinky podľa vlastnej chuti
 - 2 mesiačiky cesnaku
 - 50 g mungo fazuliek
 - 3 mrkvy
 - 50 g hrášku
 - 50 g kukurice
 - 5 lyžíc kečupu
 - 3 lyžice horčice
 
- mungo fazuľky by sme mali namočiť aspoň 12 hodín pred varením, potom ich varíme cca hodinu a pol
 - medzitým nastrúhame zemiaky, zmiešame ich s vodou a cícerovou múkou
 - cesto ochutíme cesnakom, soľou, korením a bylinkami podľa chuti, ja som pridala aj sušenú petržlenovú vňať
 - kým na oleji vyprážame placky tak si pripravíme zeleninu
 - zeleninu v hrnci na miernom ohni osmahneme, pridáme mungo fazuľky, kečup a horčicu a zamiešame
 - dochutíme soľou a koreninam, ale len veľmi mierne pretože už kečup a horčica sú aromatické
 - podávať môžeme aj s nastrúhaným syrom alebo mäsom
 


Komentáre
Zverejnenie komentára