Tofu adzuki soté

Suroviny:
  • 1 balenie tofu syru
  • hrnček adzuki fazuliek
  • 1 cibuľa
  • 50 ml sójovej omáčky (tamari - bezlepková)
  • 50 ml vody
  • 2 lyžice práškového rastlinného mlieka
  • štipka mletého čierneho korenia a mletej papriky
  • 1 lyžička agáve sirupu
  • basmati ryža
  • 5 lyžíc sezamového oleja
Postup:
  • kým sa nám uvarí basmati ryža pripravíme si soté
  • adzuki fazuľky namočíme 12 hodín dopredu a potom ich v neosolenej vode varíme cca 2 hodiny
  • na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a nakrájané tofu
  • pridáme uvarené fazuľky, sójovú omáčku, vodu,  rastlinné mlieko a dobre zamiešame
  • pridáme korenie a sirup a opäť pomiešame a varíme na miernom ohni
  • pokiaľ treba zahustíme bezlepkovou múkou alebo hraškou, ak je príliš hustá omáčka tak môžeme riediť vodou alebo rastlinným mliekom
  • soliť veľmi nepotrebujeme, pretože sójová omáčka je prirodzene dosť slaná
  • podávame s uvarenou ryžou

Komentáre

Obľúbené príspevky