Tofu adzuki soté
Suroviny:
- 1 balenie tofu syru
- hrnček adzuki fazuliek
- 1 cibuľa
- 50 ml sójovej omáčky (tamari - bezlepková)
- 50 ml vody
- 2 lyžice práškového rastlinného mlieka
- štipka mletého čierneho korenia a mletej papriky
- 1 lyžička agáve sirupu
- basmati ryža
- 5 lyžíc sezamového oleja
- kým sa nám uvarí basmati ryža pripravíme si soté
- adzuki fazuľky namočíme 12 hodín dopredu a potom ich v neosolenej vode varíme cca 2 hodiny
- na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a nakrájané tofu
- pridáme uvarené fazuľky, sójovú omáčku, vodu, rastlinné mlieko a dobre zamiešame
- pridáme korenie a sirup a opäť pomiešame a varíme na miernom ohni
- pokiaľ treba zahustíme bezlepkovou múkou alebo hraškou, ak je príliš hustá omáčka tak môžeme riediť vodou alebo rastlinným mliekom
- soliť veľmi nepotrebujeme, pretože sójová omáčka je prirodzene dosť slaná
- podávame s uvarenou ryžou
Komentáre
Zverejnenie komentára