Vegánske orechové sušienky bez lepku

Suroviny:
  • 70 g pohánkovej múky
  • 30 g cícerovej alebo kukuričnej múky
  • 50 g najemno pomletých orechov
  • 40 ml agávového sirupu
  • 2 čajové lyžičky kokosového cukru
  • 30 ml kokosového oleja
  • voda podľa potreby
  • hladká pohánková múka na pomúčenie dosky
Postup:
  • v mise zmiešame oba druhy múky s pomletými orechmi
  • pridáme agávový sirup, kokosový cukor a olej
  • podľa potreby po lyžičke prilievame vodu
  • vypracujeme kompaktné, hladké cesto a na 10-20 minút ho odložíme do chladničky zabalené vo folíí
  • cesto dáme na pomúčenú dosku a valčekom rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm
  • vykrojíme z neho ľubovoľné tvary a poukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie
  • v rúre vyhriatej na 150°C pečieme cca. 10-15 minút
  • po vychladnutí sušienky mierne stvrdnú
  • sušienky vydržia dlho pokiaľ ich správne skladujete, ale podľa mňa ich veľmi rýchlo skonzumujete

Komentáre

Obľúbené príspevky