Cesnaková pletienka - fotorecept

Čo potrebujeme?
  • 1 vajce
  • 1/3 hrnčeku olivového oleja
  • 1 a 3/4 hrnčeku teplej vody
  • 42 g čerstvého droždia
  • 1/3 hrnčeku cukru
  • 1 lyžičku soli
  • 7 hrnčekov preosiatej múky
  • 1/3  hrnčeku olivového oleja
  • 8 mesiačikov nasekaného cesnaku
  • sušená petržlenová vňať
  • 1 vajce na potretie
  • 4 mesiačiky nasekaného cesnaku
  • soľ
  • sušená petržlenová vňať

Ako postupujeme?
  • vo veľkej nádobe zmiešame vajíčko, vodu, kvasnice, soľ a cukor
  • postupne pridávame preosiatu múku a vypracujeme cesto, ktoré hnetieme 5 minút
  • cesto uložíme do misy, prikryjeme utierkou a necháme odpočívať hodinu
  • zatiaľ spravíme plnku z cesnaku 
  •  cesnak nakrájame na drobné plátky a trošku ho opečieme na olivovom oleji
  • vykysnuté cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí
  • na pomúčenej doske vyvaľkáme kúsok cesta na obdĺžnik
  • cesto potrieme olejom a opečeným cesnakom a veľmi jemne posypeme sušenou petržlenovou vňaťou
  • zrolujeme a prstami pritlačime konce, aby plnka nevytekala
  • vznikne nám dlhý tenký šulec, ktorý zapletieme
  • pletienky poukladáme na plech vystlaný papierom a necháme podkysnúť
  • potrieme ich vajíčkom a posypeme nasekaným cesnakom, soľou a vňaťou
  • rúru predohrejeme na 200°C
  • pečieme cca 15-20 minút kým pekne nechytia zlatavú farbu







    Komentáre

    Obľúbené príspevky