Cesnaková pletienka - fotorecept
Čo potrebujeme?
Ako postupujeme?
- 1 vajce
- 1/3 hrnčeku olivového oleja
- 1 a 3/4 hrnčeku teplej vody
- 42 g čerstvého droždia
- 1/3 hrnčeku cukru
- 1 lyžičku soli
- 7 hrnčekov preosiatej múky
- 1/3 hrnčeku olivového oleja
- 8 mesiačikov nasekaného cesnaku
- sušená petržlenová vňať
- 1 vajce na potretie
- 4 mesiačiky nasekaného cesnaku
- soľ
- sušená petržlenová vňať
Ako postupujeme?
- vo veľkej nádobe zmiešame vajíčko, vodu, kvasnice, soľ a cukor
- postupne pridávame preosiatu múku a vypracujeme cesto, ktoré hnetieme 5 minút
- cesto uložíme do misy, prikryjeme utierkou a necháme odpočívať hodinu
- zatiaľ spravíme plnku z cesnaku
- cesnak nakrájame na drobné plátky a trošku ho opečieme na olivovom oleji
- vykysnuté cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí
- na pomúčenej doske vyvaľkáme kúsok cesta na obdĺžnik
- cesto potrieme olejom a opečeným cesnakom a veľmi jemne posypeme sušenou petržlenovou vňaťou
- zrolujeme a prstami pritlačime konce, aby plnka nevytekala
- vznikne nám dlhý tenký šulec, ktorý zapletieme
- pletienky poukladáme na plech vystlaný papierom a necháme podkysnúť
- potrieme ich vajíčkom a posypeme nasekaným cesnakom, soľou a vňaťou
- rúru predohrejeme na 200°C
- pečieme cca 15-20 minút kým pekne nechytia zlatavú farbu
Komentáre
Zverejnenie komentára