Oravský bryndzový posúch
Čo potrebujeme?
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 100 ml mlieka
- 3 lyžice oleja
- 1/2 kocky droždia
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- 250 g bryndze
- 200 ml kyslej smotany
- lyžička rasce
- 1 cibuľa
- kúsok slaniny
- droždie rozmrvíme do teplého mlieka s trochou múky
- necháme vzísť kvások, potom do neho pridáme zvyšok múky a soľ
- zmiešame olej a vajíčko a vypracujeme vláčne cesto
- cesto necháme na teplom mieste vykysnúť
- zatiaľ opražíme nadrobno nakrájanú slaninu s cibuľou
- bryndzu zmiešame s rascou a smotanou
- potom cesto preložíme na vymastený plech a potrieme ho zmesou bryndze
- posypeme opraženou slaninou a cibuľou a dáme piecť
- pečieme cca. 20-25 minút na 180°C
dnes som ho robila super
OdpovedaťOdstrániť