Oravský bryndzový posúch

Čo potrebujeme?
  •  2 hrnčeky hladkej múky
  • 100 ml mlieka
  • 3 lyžice oleja
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • 250 g bryndze
  • 200 ml kyslej smotany
  • lyžička rasce
  • 1 cibuľa
  • kúsok slaniny
Ako postupujeme?
  • droždie rozmrvíme do teplého mlieka s trochou múky
  • necháme vzísť kvások, potom do neho pridáme zvyšok múky a soľ 
  • zmiešame olej a vajíčko a vypracujeme vláčne cesto
  • cesto necháme na teplom mieste vykysnúť
  • zatiaľ opražíme nadrobno nakrájanú slaninu s cibuľou
  • bryndzu zmiešame s rascou a smotanou
  • potom cesto preložíme na vymastený plech a potrieme ho zmesou bryndze
  • posypeme opraženou slaninou a cibuľou a dáme piecť
  • pečieme cca. 20-25 minút na 180°C 

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky